Cooperativa Barra Ciega
- Köken : El Salvador
- Bölge: Sonsonate
- Rakım : 20m
- İşlem : Fermente
- Kurutma : Kurutma Yataklarında
- Hasat Yılı : 2022/2023
- Hasat Dönemi : Eylül-Ocak
- Hasat Türü : Manuel
KAKAO HAKKINDA
Başkan Marilu Perez tarafından yönetilen kooperatif aynı zamanda şeker kamışı ve tropik meyveler de üretmektedir.
Don Roberto Campos plantasyonu denetliyor, toprağın zenginliğini açıklıyor, mantarları ve kakaonun organik maddeyi nasıl biriktirdiğini ve nemi nasıl koruduğunu gösteriyor, tam bir kontrol ve tutkuyla işi hakkında konuşmasını dinlemek bir zevk.
Mülkün kalbinde yer alan bu küçük araziler, komşu mahsullere kıyasla eşsiz bir tazelik verir.
Kooperatif için kakao, şeker kamışı ve muzdan elde edilen gelirlerden daha düşük olduğu için tarihsel olarak üçüncü sırada yer almıştır. Özel kakao, peyzajları restore ederek ve kakao ormanlarını genişleterek ve böylece şeker kamışı plantasyonlarından yer alarak bu düzeni değiştirebilir...
Kooperatif ihtiyaç duyduğu her şeye sahip: su kaynakları, uygun bir iklim, tarımsal ormancılık sistemi, kusursuz bir kurutma istasyonu, mükemmel durumda depolar ve hepsinden önemlisi ürüne tutkuyla bağlı profesyonel personel.
Kooperatife Barra Ciega adı verilmiştir çünkü plantasyon doğrudan Pasifik Okyanusu'nda bu adı taşıyan küçük bir tropik koya bakmaktadır.
Barra Ciega'nın kakaosu şüphesiz El Salvador'un en çok ödül alan ve tanınan kakaolarından biridir ve 2021 yılında COEX tarafından yapılan seçimde dünyanın en iyi kakaoları arasında ilk 50'de yer almıştır.
Eskiden kakaolarını sadece yerel pazarda pazarlayan kooperatifin bugün 63 üyesinden 11'i kakao üretimiyle uğraşıyor ve kakaolarını uluslararası pazara sunmak için yorulmadan çalışıyor.