FINCA EL COPINOL ESCONDIDO
KÖKEN: El Salvador
BÖLGE: Morazan
RAKIM: 1000m
İŞLEM: Fermente
KURUTMA: Kurutma Yataklarında 18 Gün
HASAT YILI: 2023
HASAT DÖNEMİ: Eylül-Mayıs
HASAT TÜRÜ: Manuel
Elmer kakao ekmeye başladığında, şans eseri amcası ona on bir tohum verdi, o da tohumları ekti ve ilk 170 kakao ağacını aldı. Aynı zamanda, onlar narenciye ve meyve ağaçları dikti. Çevresindekiler şaşırdı. Çekirdeklerin rengi ve büyüklüğü ile nitelikli kakaosu o zamanlar kalitesizdi. Elmer ve onun ailesi asla pes etmedi, daha sonra trinitario çeşidini ekmeye başladılar ve kendi çikolata fabrikasını kurdular . Bugün, onun Kakao Criollo’sunun aromasını insanlar şaşırtıcı şekilde seviyorlar .
” Bugün,üretimimle yaşadığımı söyleyebilirim ve kakao hayatımı değiştirdi.”