Finca La Catarina
- Köken : El Salvador
- Bölge: Tepeca Chinameca , Usulatan
- Çiftlik : La Catarina
- Üretici : Cyrille Beraud
- İşlem : Fermente
- Kurutma : Kurutma Yataklarında
- Hasat Yılı : 2022/2023
- Hasat Dönemi : Eylül-Aralık
- Hasat Türü : Manuel
KAKAO HAKKINDA
Bu yıl , Finca La Catarina'nın kakaosunun Avrupa'ya ulaştığı üst üste ikinci yıl.
Finca La Catarina ile işbirliği içinde 2023'teki projelerimizden biri, ekibin eğitimi yoluyla , düzenli bir kalite kontrolü geliştirmektir. Amaç, her parti için bir duyusal profil belirlemektir. Doğası gereği mükemmeliyetçi olan Cyrille, çekirdeklerinin lezzet ve kalitesinin ardındaki her şeyi anlamak için çok yatırım yapıyor. Onun çabaları sayesinde Finca La Catarina, El Salvador'da kalite ve verimlilik konusunda bir referans haline gelmiştir.
Hasat sezonu boyunca işlemler karmaşık bir hal alıyor. Finca La Catarina'daki kakao çekirdekleri hasat edilip ayıklandıktan sonra Cyrille'in ailesine ait olan ve bir tarımsal ormancılık kahve plantasyonu olan La Alpina'ya gönderiliyor. Burada hasat sonrası tüm işlemler (kabukların açılması, fermantasyon, kurutma, ayıklama, paketleme ve depolama) gerçekleştiriliyor. Tüm bu adımlar, hala çok aktif olan Chaparrastique yanardağının eteklerinde gerçekleşiyor. r.