Finca Parras Lempa
- Köken : El Salvador
- Bölge: San Vicente
- Rakım : 30m
- İşlem : Fermente
- Kurutma : Kurutma Yataklarında
- Hasat Yılı : 2022/2023
- Hasat Dönemi : Eylül-Şubat
- Hasat Türü : Manuel
KAKAO HAKKINDA
Hindistan cevizi, musaceae ve kakao ağaçlarının bir arada bulunması El Salvador'da nadir görülen bir durumdur. Finca Parras Lempa'da bu ürünlerin her biri bu düzene entegre edilmiştir. Daha uzun ağaçlar (hindistan cevizi ve muz) daha küçük ağaçları (kakao) doğrudan güneş ışığından korumaktadır.
Kakao ağaçları 2009 ve 2010 yıllarının yağmurlu sezonlarında plantasyona ekilmiştir. Dikilen kakao türleri ICS klonlarıdır
Benedicto'nun Honduras Tarımsal Araştırma Vakfı'ndan (FHIA) kendi seçtiği klonlar (Imperial College Selection). Bu seçimin amacı sürdürülebilir, üretken ve yüksek kalitede bir plantasyon oluşturmaktır. Finca Parras Lempa'da ekipler iklim koşulları, toprak tipi ve seçici hasat uygulamaları hakkında çok iyi bilgi sahibidir. Merdivenli fermantasyon kasaları ve kurutma masaları sürekli olarak izlenmekte ve geliştirilmektedir.
Sonuç: Çekirdekler çok karakteristik kırmızımsı bir renge ve aromaya sahip ve fermantasyon yüzdesi çok yüksek.
Bir diğer önemli gösterge de ekibin giderek artan deneyimidir.
Lorenzo, taze kakaonun kalite kontrolünden, fermantasyonundan ve kurutulmasından sorumludur.
2023'te Cacao of Excellence'a katılacak partilerin seçimi sırasında Parras Lempa 3 onur ödülü aldı. Geçen yıla kıyasla alımlarımızı iki katına çıkardık. Birçok çikolata üreticisi bu kakaonun temizliği ve lezzeti konusunda bize çok olumlu geri bildirimler verdi.